SPD 2024

Srpski psihijatrijski dani - Agresija i njena lica

Poštovane kolege, dragi prijatelјi,

Veliko nam je zadovoljstvo da vas pozovemo da, tokom trajanja Srpskih psihijatrijskih dana za koje se nadamo da će postati tradicionalni skup našeg udruženja, uzmete učešće u radionici na temu Osnove multifamily terapije koju vodi dr Mirjana Selaković, a koja će se održati 1. novembra 2024, u Beogradu.

Multifamily terapija je pristup psihoterapiji koji uključuje više porodica u terapijski proces, omogućavajući im da zajedno istražuju i rešavaju probleme. Ova terapija se temelji na ideji da su porodice međusobno povezane i da dinamika unutar jedne porodice može uticati na druge.

Cilj multifamily terapije je poboljšanje komunikacije, jačanje međusobnih odnosa i promovisanje zajedničkog rešavanja problema. U okviru radionice o osnovama multifamily terapije, učesnici će imati priliku da istraže različite tehnike i strategije koje se koriste u ovom pristupu. Terapija može uključivati grupne diskusije, vežbe i simulacije koje pomažu članovima porodica da bolje razumeju jedni druge i svoje međusobne odnose. Ovaj pristup se često koristi u radu sa porodicama koje se suočavaju sa izazovima kao što su mentalni poremećaji, zavisnosti ili problemi u komunikaciji. Multifamily terapija pruža sigurno okruženje za otvorenu i iskrenu komunikaciju, što može dovesti do značajnih promena u dinamici porodice.

Mr.sci. med. Mirjana Selaković je specijalista psihijatrije, magistar medicinskih nauka iz oblasti mentalnog zdravlja i porodični psihoterapeut fokusiran na rad sa pacijentima nakon prve psihotične epizode. Jedan je od osnivača i odgovornih za Athens Multifamily Group Therapy Project, program osmišljen i zasnovan na sistemskom psihoterapeutskom pristupu sa cijlem da podrži ne samo pacijenta posle prve psihotične krize, već celu porodicu koja prolazi kroz situaciju da se jedan njen član nalazi u procesu lečenja (bolničkog ili ne), oporavka ili prevencije mogućeg recidiva bolesti. Posebno se usavršavala na King’s Collage u Londonu i Univerzitetu u Atini. Član je brojnih stručnih udruženja.

S poštovanjem,
Prof. dr Čedo D. Miljević
Predsednik UPS-a

SPD 2024

Registracija

KategorijaU okviru sponzorskog paketaZa članove udruženja UPSZa učesnike koji nisu članovi udruženja UPS
Specijalisti180€120€180€
Specijalizanti 90€60€90€
Psiholozi/60€90€
Socijalni radnici/60€90€
Penizoneri/60€90€
Info

Srpski psihijatrijski dani - Agresija i njena lica

Hotel Mona Plaza, Beograd

Cara Uroša 62-64, Beograd, Srbija
Phone: +381(0)11 4024670

Lokacija - Google Map

Pogledajte putanju do mesta gde će se održati SPD 2024, Hotel Mona Plaza

Far&Away

Za sve dodatne informacije slobodno nas kontaktirajte.